Friday, July 4, 2008

Sejauh mana muzik "Org Kita" boleh melangkah?- i took this from bamboosound site...

HaRs comment( he started the topic)

Hai lagi....

Errmmm skrg ni jam kul 1pm..time utk lunch..tapi sia mau post satu lagi topik yg pada pandangan sia satu topik yg sgt 'BAGUS' utk kita kongsi2 pendapat....

Sebelum tu...Sia mau smpaikan 'tabik spring' n salam kuat2..kepada artis2 'Org Kita' yg slalu berusaha keras meningkatkan martabat muzik 'Org Kita' dan sentiasa mahu maju ke hadapan....kalau dulu2 time zaman hingusan sia..lagu2 dusun kbanyakan rentak 'sumazau' kan....siok ja mau menari...time kwn2 beliao sia dtg minum n bila smpi masa drg udah hang2 mesti pndi pasang lagu dusun n menari ramai2..time tu sia pun p ikut2...ketawa jg sia kalau kana cerita balik oleh kwn beliao sia..heheh..

Ok balik kepada topik...
Artis2 kita sekarang macam Fhilix Don, Atama, Terry Peter, Artis2 Pusakag, Benn S.Bukag, Ateng n banyak lagi ( sorry guys,, didnt mention your name, but you all are great!)
Muzik2 drg ni semua fresh2,...siok mau dgr...kenapa tidak buli pergi jauh? Sdgkan kalau sia dgr betul2 muzik drg lagi bgs dari Artis Msia kita....! Cuma mgkn muzik Artis Malaysia power sebab teknologi drg lagi power berbanding 'Org Kita"...Studio drg pun power...bukan macam studio 'Org Kita'..ada juga sia dgr artis buat lagu d rumah sendiri tapi lagu tetap melatup! Cuba bygkan drg buat di Studio mcm tmpt Dato' Ct rakam lagu...Mungkin Marc Anthony pun gulung tikar...
Satu lagi mungkin sebab 'Org Kita' punya modal nda banyak mcm artis lain.....takat ada modal n produce album sendiri...buat lagu sendiri...tulis lirik sendiri...tapi cd jual RM19.90...artis lain jual ada yg smpai mcecah RM42.90(artis luar negara la, nda juga patut sia buat perbandingan kan) Tapi mcm tidak berbaloi usaha drg dengan harga mcm tu..so yg p CETAK ROMPAK tu, kamu nda kesian ka? Kamu memang teda hati perut...kesian la artis2 'Org Kita' ni.....

Errmmm mcm b'bunyi uda perut sia..hehehehhe..mau p makan uda...so pada sepa2 yg mahu bagi pandangan sia alu2kan manatau buli jadi panduan dan iktibar kepada artis2 'Org Kita'......paling penting buli bagi SEMANGAT dan SOKONGAN kepada mereka.....

Terima kasih sekali lagi kerana lagu2 'Org Kita' yang sentiasa menjadi penghibur kala pagi, tengahari, petang dan malam..sunyi pula bila teda lagu2 'Org Kita'...

Bossings comment???
-skarang jam 6.21 pm..bersamaan hari jumaat ne..adei..takut sia..ada hantu jumaat ne..kunun la..

siuk juga topik ko ne harry...bah, biar la sia duluan melangkah kio..

pada pandangan sia, muzik kitaboleh melangkah jauh bah sebenarnya, tapi sejauh manakan urang2 kita meminati muzk kita pula? dan bagaimana kita buli kasi urang minat lagu kita??

lagu kita memang ada potensi untuk berkembang maju bei, tapi amat susah..kalau artis luar negara, ka, artis malaysia yang pemes ka..mimang kita sanggup bli CD dia kan...bikin koleksion. tapi lagu tempatan? i mean lagu dusun? pemes tu mimang pemes la..tapi, napa lagu durang di pasaran tida laku pla?

time sia di kampus dlu, sia ada banyak koleksi lagu dusun bei. sia bli, banyak bikin koleksion la kunun..ada yg siap kana sain lagi artis, ..

sia pun talampau murah hati ..ramai yg minta pinjam..so kasi pinjam la..sebab murah hati la kunun kan..so dalam diam2, c kawan yang pinjam, suda copy..trus dia suda burn dalam cd lain..trus c kawan ne kasi pinjam lagi tu CD sama urang lain..so pas punya pas, mungkin sampai 100 urang juga la yang tercopy tu cd..hahaha...kasian kan..sampai pemes tu lagu, tapi, masalah dia, pemes tu lagu tapi album tidak terjual..amacam muzik kita bleh berkembang??? kalau ble, sia pun mau halang urang yang mau copy2 ne bh, tapi, apakan daya kan..

ada lagi ne satu, kadang2 senang jak bh urang kita ne jadi artis, ada duit, buli jadi artis suda. so amacam yang berbakat besar, tapi teda duit ?kan..kan..durang diam2 saja la kan..sampai ada ne Album kita yang kurang kualiti..buat video kilip pun nda brapa..nda sirius bei..kasian juga sia nampak yang teda duit, tapi berbakat...

so macam mau berkembang kalau cam ne kan...bukan semua la, ada sesetengah bei. ni kritikan terbuka bei, untuk memperbaiki. sori la kalau pa yang sia post ne, menyinggung mana2 urang. kan. dan ini bukan ditujukan sama Bamboo sound..tapi keseluruhan bh..tapi setahu sia, bamboo sound kualiti punya maa kan...go on bamboo sound.

so kita sama2 pikir-pikir bh.

P/S: ini adalah forum, so kalau ada yang kurang sesuai, ini adalah kebebasan sia untuk mengatakan apa saja. so kalau pihak admin merasakan pa yg sia post tidak sesuai sia tidak marah kalau post ne dipadam..hehe

ok saja bei sia post ne kan..haha

bah god bless all..
for more hot forum topics, just visit:

No comments: