Friday, August 29, 2008

Indonesian-Sabah Cultural Night Dinner with Yuni Shara, Linda Nanuwil dan Clarice John Matta, 28th August 2008


me..bergambar di di depan banner..hehe

c linda bh ne..kurus suda dia..tapi lawa kan...

bergambar dengan pelakon indon..pelakon dan model..sempat juga..ahahaha

linda dan clarice john matta

jaga jatuh kama...hehe

clarice,yuni shara, bossing, bandzey and linda.sia rasa macam sia pun artis ne..ahahaha

sia dengan ehem...aseh..c linda bei

sia dengan c Yuni Shara...aseh..kakak c Kris dayanti tu

linda....senyum lagi ko..ahahaha

me and lindaaaa..macam ada skandal kan..padan ka??

wow..ok bye..no komen..hehe

hmmmm...

c nda tau, bossing and madelyn nandu..ahaha,,.model bh tu..

rounah, bossing and Kimberly

linda on stage

pelakon indon and me..model bh juga durang tu pula..


I gonna say wow to this dinner..hehe, it was successfully organized. It was a perfect event. Congrats to Sri Pelancongan and Sabah Tourism. Even, I’m so tired after the event, but I’m happy. Satu pengalaman yang sangat berharga.

The happiest moment was, when the artists and model handled by us. I have the opportunity taking picture with them. May be, korang lum kenal dengan Yuni Shara kan.. Yuni Shara is the sister of Kris Dayanti. She is one of the famous singers in Indonesia. Every of you know Linda and Clarice…Linda was the first runner up of the Reality Programme, Akademi Fantasia, and Clarice John Matta is a famous Dusun Local Artis..

Wednesday, August 27, 2008

24th August 2008- Majlis Konvokesyen..Akhirnya sia dapat juga..















24 August, sia menghadiri Majlis Konvokesyen. Lewat sikit sampai ne. adui..pg konvo pun sakit-sakit lagi. Ramai juga yg pg tingu majlis konvo sia. Bapa, mama, uncle, untie, adik, n kajen sia..Kasian gia yg lain , nda dapat masuk dewan. Sebab 4 urang jak yang ble masuk dewan. Mama, bapa, untie n uncle saja la.

Time konvo to, bila giliran sia, mula2 ok saja, tida nervous ne. Tapi time naik pentas suda, begegar-gegar ne. haha..sampai lupa tingu kamera. Siuk juga la..sia rasa, time sia jalan naik pentas, bida tul sia jalan ne..ahahahaha..silaka..but…gembira juga la…akhirnya, sia dapat juga….Thanks Mum n Dad..oso my relatives n friends. Without you all, I’m Nothing. Thanks God. Pas ne mau cari kerja lagi..hahahaha




Mt Kinabalu Climbathon…22hb-23hb August 2008















22 hd Ogos, berangkat pg Gunung Kinabalu untuk bertugas di Mt Kinabalu Climbathon. Saya tunggu bas dari ranau, teda plak yg pg di Gunung Kinabalu. Mentang2 la sia bukan pelancong urang putih, during nda mau hantar pg Gunung Kinabalu.. Nda pa la…haha…kana hantar sampai kundasang saja. Adei, malas tul sia ne. Terpaksa lagi mencari bas dari kundasang pg Gunung Kinabalu. Nasib la ada juga yang baik hati kasi tumpang pg Gunung Kinabalu. Sampai saja di Gunung Kinabalu, jalan kaki lg sia tu dari simpang Kinabalu Park pg Liwagu. Beg besar-besar lagi. Adui….penat ne. sakit balakang sia trus. Sampai saja sana, nasip ada c Zachary n Wences. Hehe. Sia plak antara staff yang dating awal. Sia ingatkan, sia la paling lewat. Hehe..so kami urus pendaftaran peserta la pas tu.

Malam dia, sia tidur di Nephentes Villa 6. Sajuk juga la. Selimut tebal tp sama juga sejuk ow. Aduhhhh. Geng2 yg lain sempat lg pangang-pangang, tp sia malas tul mau join ne. Sakit gia perut sia. Pagi dia, awal lg sia bangun ne. jam 4.30 pg. c Wences kasi bangun. Ahahaha..mau pg Timpohon Gate bah. Starting Point bh kunun sana… Perlumbaan pada jam 7.00 pg. Jam 7.30 pagi sia trum balik di Liwagu. Ada tugas lain lg bh. Tu drawing competition. Adui…

Kira-kira tengahari cam tu ada pertandingan Karoke..sia join juga, dengan lagu Tinggi-Tinggi Gunung Kinabalu. Ahahahaha..Masuk final juga ti nda dapat juga p final sebab pertandingan final bisuknya.sia balik suda gia ne petangnya.

Kira-Kira jam 4.00 pm, sia terpaksa balik ne..besoknya..sia menghadiri majlis Konvokesyen. ahahah

Sabah Youth Day 2, St Peter Claver Ranau









Haloo everyone,
21 August 2008 yg baru-baru, sia sama kawan sia dapat juga join tu SYD2 di St Peter Claver Ranau. Kami sampai lebih kurang jam 12.30 p.m. St Peter Claver tu dekat dengan pekan bh. Sblm kami pg di St Peter, kami makan2 dlu di kedai cina. Lepas makan, kami pun pg la sana St Peter, tempat berlangsungnya SYD2. Nda dapat masuk plak. Mesti ada kunun pas. Trus, brabis la sia call si Sister Maria Magdlena..adei….lambat tul sampai ne. Panas lagi matahari. Tingu-tingu di dalam, Nampak geng-geng CSGUMS. Hehe..gembira tul ne. Akhirnya, dapat juga name tag..masuk juga..

Sebenarnya, sya ditugaskan untuk handle satu sesi dalam SYD2.. Katekesis Bertema, Belia dan Isu Agama. Ramai juga la audience sia. Lebih kurang 300 urang. Nasip stail santai. Nda perlu formal. So semua pn berjalan dengan lancar la. Ada 3 panel kesemuanya. Pertama adalah c Naulah- Wakil Belia, Lawyer Martin Idang, dan Rev Fr Bruno Yassun. Soalan yang ditujukan pun bertubi-tubi tul…jadi tumpuan, c Lawyer n c Father la. Sebenarnya, sia kurang persediaan untuk jadi moderator, sebab sebenarnya, sia jadi panel, tp last minit jd moderator plak. So pada mulanya, sia kekok la. Lastly, ok juga la.

Sia ambil masa untuk bersama2 dengan peserta syd untuk satu malam. So dapat juga join aktiviti2 seperti katekisis berkelompok n Perjalanan Salib Belia. Kami disediakan tempat tinggal, tapi sia mau juga tidur sama peserta. Sia g tidur sana Kg Kilimu. Sama kawan..hehe..siuk tul ne. Kalau sia nda sibuk, sia join full ow.

Besok dia, sepatutnya sia mau jalan seawal jam 8 pagi ..Mau pg Gunung Kinabalu bh. Tp Transport hanya ada jam 10 pagi saja. Ala..so sia join juga la tu Doa pagi n Katekisis Berkelompok. Siuk Plak..

Jam 10.00 am, 22 hb Ogos 2008, kami dari Kg Kilimu bertolak pg St Peter Claver. Sampai sana, c Sixtus, minta kawan plak p jumpa kawan dia. Sia ingat sepa kawan dia, tau2 , c Bambangan la pulak. Siou la kio bambangan…habis cas HP sia bei. Itu la nda sambut phone ko.

Sia kira mau meninggalkan SYD suda time tu sebab jam 12 tengahari, sia ada tugas di Mt Kinabalu Climbathon. Tapi sia rasa lain pula kasi tinggal SYD..so sia pg juga join Ekaristi. Selepas Ekaristi, sia pun berangkat pg Mt Kinabalu..hehe

Banyak kawan sia jumpa sana. C Sixtus, Clarence, Oyie, Odrey, Harry, Stef, Filecia, Jaclyn, Gary, Lord , Bambangan, Jolie, Lydia, Ateng, n ramai lagi la…tida terkira..haha…

Thanks SYD2. 4 lagi, Tambunan bakal menjadi sibuk. SYD 3 di Tambunan!!!! Tempat sia..so sia akan join full….