Thursday, September 18, 2008

Kisah 3 Pontianak yang Hebat!!!!

Maka tersebutlah kisah perihal 3 ekor pontianak. Memasing nak nunjuk siapa yang paling terer. Mereka pun mengadakan sebuah pertandingan tunjuk sapa paling power.

Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2 minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah dan menyeramkan.
Terus dia berkata : "korang nampak kampung kat seberang bukit itu? "Yang dua ekor pontianak tu ngangguk, "Iya, nampak."
Satu kampung tu itu...habiissss aku kerjakan!!!!"
Angin jugak dua ekor pontianak tu dengar keangkuhan pontianak muda.

Kini giliran pontianak yg setengah abad tu pulak. Dia pun pergi sekelebat jugak, tak sampai 1 minit dah balik, mukanya juga penuh dengan cucuran darah. "Nkorang nampak Bandar tu?", katanya dengan muker yg kerek.. "Iya, nampak", yang dua ngangguk juga. "Satu bandar itu juga habiiissssss!!!", kata pontianak yg setengah abad sambil ketawa seram," ha ha ha hah".

Pontianak yang satunya lagi tambah panas, dia pun nak show off jugak. Dia pun tunjukk skill terbang cam kilat. Amat lah terperanjat nya dua sahabatnya, sebab tak sampai setengah minit dia dah balik, dengan penuh cucuran darah di mukanya... Lalu pontianak yg 2 ekor tu berkata, "gilaa ahh dia ni tak sempat aku nak duduk dia dah balik, memang dia paling power". Sambil mengosok gosok idong nya pontianak tu pun berkata , "Nkorang nampak tembok batu tu ?"tanya pontianak tua tu..... "Nampak ! Nampak!", kata yang 2 ekor tu...
"Err aku tadi tak nampak......"

2 comments:

Paladius said...

....Hahahahahahahaahahhaha....teguling2 sia katawa bah bossing.... namau jadi pontianak tua.. nanti tlanggar tembok...hehehehehehe....

tima kc, tima kc ceta lucu ko ne... dakat suda sia lupa diri tadi..hehehehehehehe..nghehehe.. :)

bosing said...

ok saja bah nitt...sia mau kawan-kawan sia tersenyum bah..hehe...