Tuesday, October 28, 2008

Bossing really Crazy at the moment...events everywhere..gonna crazy...hehe..but still smiling..peace

i'm really crazy today...

hari ne ada hari yang paling gila...paling sengsara didunia...dan sia rasa, memang berterusan ne..haha..sia sanggup lagi mau katawa bah...nda pa.. sia masuk opis ne pagi, tiba2 kerja betimbun ne..buat ini..buat itu....adui...dari pagi, nda terehat pun...sudalah sia sakit, 4 hari 3 malam sia di Kudat bah...attend tu Pesta Kelapa, di Tomborungus Kudat, and tu Pesta Gong di Kg Sumangkap Matunggong Kudat, and also urus tu Kudat Dragon Boat Race...punya la penat..sengsara plak outstation ne...

baru juga balik kemarin...ingatkan lepas balik, bisuk dia p opis, dapat rihat2 kijap..satukali..naaa..betimbun macam gunung bah kerja ne..silaka tul...but ok la...sabaran jak...Berabis la kunun buat kerja..mau komitmen tinggi...satukali petang dia...teda karen@letrik...semua pun stop...haha...trus, sia sama c Wences( my Bos), Bandzie( bos2 juga) and Walter( bos juga) pg minum kupi jap...huhu..around 4.30 tiba2 ada karen...masuk balik opis...

Sambung balik kerja kijap..ingatkan dapat balik jam 5..satu kali..ada satu benda yg sia sepatutkan finishkan ne hari tidak terfinish...Mau distribute posters and bantings di hotel2 and pub, cafe, restaurant and bars...berabis la kasi gulung poster2 ne.. suda siap gulung, ingatkan ada driver or messengar yg mau ambil OT...satukali..semuanya ada urusan..silaka..terpaksa la sia berkorban masa sia...pigi hantar di Rumba, Le Meridien, Port View, Bar Su, The Loft, The Bed, Cock and Bull, Star Bucks, Cinemas, Killkenny, San Fransisco...dan beberapa lagi la..yang paling teruk, ngam2 tejumpa kawan ne.... trus c kawan ne cakap, "Beer" ..sia balas.."oh no..thanks" ...tau2 dalam hati.."Hausnya"... but, pa ble bikin...yang sia paling malas ada ne kawan yg cakap " hey bro, you did all the job by your own? where is your messenger..you not suppose to do this...comon man..." ...hmmm..malunyer..So just cakap..."its ok bh my friend..sometimes, we have to do by our own" ..hehehehe...

Punya la penat sia ne hari..habis jak keja, trus balik opis ne...p rehat kejap..minta ambil kawan jam 9 lebih2 gitu..silaka..

This week, hujung minggu ne..pg outstation lagi..Pesta Jagung sana Kota Marudu..adededeh... but ok bh..kitai2... monday next week, Harith Iskandar Tour..silaka!!!!!hmmm..
hantam sija la...
Susah juga kehidupan cam ne kan..mau pecah utak...ingatkan hujung minggu mau bersama2 dengan kawan2 tercinta..nda juga dapat...
May God Bless all of us la kio..
Aduh...hingus ku...haha...Get well bisuk..haha

6 comments:

~|..BIAN..|~ said...

waduh..bukan main pack lagi karaja ko ah. Tp sia tabik ko juga la, masih buli bertahan. Apa2 pun, pelan2 kio. One at a time. Kawan2 ko sini sentiasa bagi ko support. :)

bosing said...

tengkiu kio..huhu..kamurang juga la ....hehe

Carmelliny said...

bgitu lah bah kalau kerja di bahagian pelancongan.tapi,tidak apa, bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudian..manatau ndak lama lagi ko kna kasi naik pangkat p jadi bos,sebab ko rajin buat kerja.ndak rugi kan ko berabis kerja skg..bah,palan2 kio..all the best!

bosing said...

thanks kio ..hehe..itu labah tu..sampai sia sakit suda ne sikarang..nda pa..yg ptg enjoy bh

kukuanga said...

bz betul ko kan boss.. sampai sakit lagi tu... take care arrr...

bosing said...

kira busy sikit la..itu labah sia ne kukuanga..haha..kuli begia..haha