Wednesday, December 31, 2008

Selamat Tinggal 2008 dan Selamat Datang 2009. . Happy New Year 2009!!!!

Myspace Comments

Myspace Comments | Women's Boots Sale

Tahun 2008 merupakan suatu tahun yang sia rasa sangat berbeza dengan tahun2 yang lain..Tahun 2008 mengingatkan saya dengan banyak perkara. Banyak perkara manis, banyak perkara pahit dan terlalu banyak kesilapan yang saya telah lakukan sebagai seorang insan biasa. Rasanya tahun 2008 adalah tahun yang penuh dengan cobaan dan penuh dengan cabaran, sehingga kadang-kadang cubaan dan cabaran itu tidak mampu saya tanggung, menyebabkan saya jatuh entah ke mana.


Saya cuba untuk mengingati siapa saya pada tahun 2007, seorang yang ceria, dekat dengan Gereja, ramah mesra, sentiasa memberi dorongan kepada kawan2, dan sebagainya..2007 merupakan tahun yang paling berharga buat saya kerana tahun 2007 telah menjadikan diri saya yang sebenar terutamanya penglibatan saya dengan Gereja, terutamanya kumpulan CSGUMS ( Catholic Student Group of Universiti Malaysia Sabah). Itu lah saya yang sebenarnya.

Saya mula bercelaru apabila lembaran 2008 bermula. Memang betul la kata2 orang, semakin kita mendekati gereja, sekiranya kita tidak cukup kuat, maka, semakin itu lah kita akan dicabar, dan cabaran2 yang mencabar itu sangatlah kuat sehinggakan saya sendiri pun tidak dapat mengangkatnya. Namun sekiranya sokongan itu berpatutan, seberat manapun cabaran, tetap dapat diangkat, tapi malangnya, saya langsung tidak dapat mengangkat cabaran tersebut, sehinggakan apa yang sepatutnya tidak boleh terjadi, terjadi juga..aduiii… kenapa sia jadi macam ne…


Actually, tahun 2008 sepatutnya sia menjadi siapa sepatutnya diri saya, sepertimana yang Gereja sarankan bah.. tapi, oleh kerana terlalu banyak yang berlaku , jadi, sia nda dapat sempurnakan apa yang ditugaskan kepada saya. Malah saya menjadi lebih teruk. Mungkin ada kawan2 yang nda berapa suka sia kerana ni perubahan kan..but nda pa la..ok saja saya..memang patutpun bah..


Bila sia pikir2 balik tahun 2008 kan, sia mau jadikan tahun 2008 sebagai suatu kenangan terindah terhadap kesilapan, kesalahan dan suka-duka yang sukar untuk diungkapkan dengan kata-kata. Dan pastinya, tahun 2009 adalah suatu tahun yang sangat mencabar.


Dalam tahun 2009,kalau boleh, sia cuba untuk menjadi siapa yang sepatutnya.. Selamat Datang 2009 untuk Bossing dan kawan2 yang dikasihi….Peace..

Selamat Tahun Baru 2009 ebribodi…

Warmest Regards,

Fidelis@Bossing

Ow ya..sia sambut New Year di Kg Tudan Tuaran, Jalan Tambunan..hehe


Happy New Year MySpace Comments

Happy New Year MySpace Comments

Happy New Year MySpace Comments

Another Wedding in the end of the year 2008

Selamat Pengantin Baru kepada Floressey and Laura kerana telah selamat melangsungkan perkhawinan mereka pada hari kemarin, 30 December 2008.

En Floressey & Puan Laura
kihoi uncle..aramai tii..haha
Mr Jeff, dengan lagu yang aramai-aramai...hehe
naa, semua sia punya geng2 dari sana CSGUMS..kamu masih belajar! jan minum..haha
Jaclyn and Bossing..sia punya adik angkat..huhu
Jeff..ko ok lagi ka???
aseh...pakai payung lagi arrr..ayu pula..wakakakaka

sia dengan bapa pengantin perempuan..bapa sia juga bh ne...



Tuesday, December 30, 2008

Christmas Review... huhu


23 December 2008

huhu, pas dari keja, sia attend tu Simple gathering SMART batch 2002. Sana KKBox karamunsing Kompleks. Ramai juga la kami hadir.. sia nda sangka plak yg sia masih buli guna student kad… Nasip la sia masih lagi simpan student kad sia..dapat juga student price. Yg gembiranya, dapat makan buffet secara puas hati lagi..siok tul..tapi yg sia sedih, sia p makan tu petang bh, satukali p KKbox, rupa2nya ada makanan sana..puashati lagi makan..haha.. walaupun sia suda makan sedia, sia hentam saja..sampai menyanyi pun nda dapat suda..sesak nafas..wakakakaka

24 December 2008

Sia balik kampong. Sama 2 urang kawan sia..tapi kami bertolak dari KK petang suda la. Punya sengsara balik kalau hari perayaan. Kereta macam berkonvoi pula. Dari KK sampai la di Tambunan, kereta berbaris sepanjang jalan. Sampai rumah lebih kurang 8.30 pm.adui, nda sempat p sembayang suda. Nda pa la, bisuk baru pg. Sampai saja rumah, trus sia makan. Rindu rasanya rumahku yang tercinta. Pa lagi..trus sia meginum be..haha…siopon..sama tu bakal2 abang ipar sia..( kalau jadi la..haha). Kami meginum sampai jam 12 tengah malam. Memandangkan sia ne masih penat lagi, so sia tidur awal la. Sebabnya bisuk dia sia mau p church.

25 December 2008

Sebelum sia membuka lembaran 25 December 2008, sia mau ucapkan Merry Christmas dulu..hehe.. sia ingat misa jam 10.00 pagi seperti tahun2 lalu…tiba2 sia kena telepon, misa jam 8.00 pagi pula..adui, sia tingu jam, lebih kurang jam 7. 45 suda. Kelam kabut sia bersiap…mandi pun macam tida mandi sija..sejuk lagi tu air kalau pagi2. nda pa la, bukan ada urang tau juga. Sampai di church, punya la penuh tu gereja ( St Francis Cabrini Nambayan Tambunan). Sia nda dapat masuk di dalam..terpaksa berdiri di luar la.. ramai juga kawan-kawan dan saudara mara, sahabat handai yang sia tejumpa…ada sempat begambar juga..hehehe.pas tu, sia jumpa lagi DJ Traxx Fm c Maryanne Raymond. Actually dia tu classmate sia dulu. ..





Lepas saja dari gereja, trus sia sama geng pg tamu dlu jalan2..tapi sebelum sampai tamu, kamiurang pg makan misup dlu di pasal..tempat wajip ne…haha..makan misup yang dihidangkan sama2 sup sasau ( ada kawan sia cakap dlu, “ aik, air sirap”..wakakaka)…yang sia gembira, ada saturang, yg tiba2 menarik hati sia ne..berabis sia ambil gambar dia tapi nda dapat…cute giler..dia senyum sama sia juga la..ekekekeke..asal sia balik Tambunan, mesti sia mau p makan sana ne..mau jumpa dia..manatau ada harapan..wakakakaka… pas makan misup, trus jalan2 di tamu..hehehe…jumpa lagi kawan…adakah..banyak yg nda kenal sia?? “ Dulu ko bukan cam ne…adui sia nda sangka ko berubah cam ne” kunun . tapi nda pa la…macamana skalipun sia berubah..sia tetap sia…kunun la…pas saja dari tamu…naaa..trus kamiurang mansau…

1st house , sana kg Tondulu…dakat St Theresa..ada makan2..hehehe… pas bercerita2 kijap..salam2 kijap..trus kami dengar ada bunyi gong sana sebelah rumah..trus kami pg la…aik..bahaya pula..masih tengahari lagi, menari2 suda…nda buli ne..trus kami beralih rumah..kami p sana kg Lintuhun..ingatkan rumah sepa…rumah kawan sia pla…cis..bikin malu sija..trus dia cakap, “ ow..ko gansau suda sikarang kan” haha…actually sia mau tunggu c Cede ( Cede Prudente) datang bah..rumah mentua dia bh sana tu. Tapi nda sempat ne..oleh krana masih banyak jemputan, so kami terpaksa p rumah lain lagi…hehe, seterusnya rumah yang diserang adalah rumah atas bukit lagi..haha..rumah sia punya X-guru kelas. Haha…sampai sana bercerita2..ntah apa crita kami tu..sia lupa suda. Mabuk suda gia. Paling gembira, sia tejumpa c Kuak Papier Machie ( harap2 butul la ijaan sia) ..Aramai tii plak dia tu..kuat meginum…

Pas saja dari rumah cikgu sia..trus p rumah c Allen… sia pun nda ingat macamana sia tepigi sana..mabuk brabis suda. Tapi sana, sia nda brapa minum la..sbb macam penuh brabis suda perut sia. Kalau sia kasi banyak minum, kompom la muntah ne…so sia banyakkan nyanyi karoke sija..haha..trus sia tidur-tidur ayam kasi hilang mabuk… sia sempat juga tejumpa c Father Claudius and c Father Bona.. ntah pa sia p cakap sama dia tu… nda sedar suda.. biasalah mabuk kan..hehe.. bila sia bangun, masih ramai2 lagi urang bh, tapi nampaknya sia mau balik suda, so sia sama kawan sia, balik sija la… sampai rumah lebihkurang jam 2.30 pagi suda..hehehe

26hb December 2008

Aduh, kogutan sudah pasti, tapi sia berkeras juga bangun seawall jam 9.30 pagi..haha.. bangun saja, sia mandi, berus gigi, makan, tingu tv kijap…trus sia turun sawah..haha..nanti kepunan p mengomot ( menuai padi) . haha..siuk juga la mengomot..lama suda nda turun mengomot bah… biar panas2..tapi urang bilang enjoy… adui na..pas mengomot, time lunch tu..punya sedap sayurn lauk pauk..hehe..pucuk ubi, bosou, tuhau, lombiding, ikan air tawar..bakas..dan sebagainya..susah untuk dikatakan..sia pun nda tau, d mana mau cari ne makanan di KK ( air liur suda ne). Petang2 saja, ada lagi birthday anak buah sia..adui na…makan lagi..and mabuk lagi..


27hb December 2008

Pagi-pagi lagi siurang bertolak pg sana St Francis Xavier Cathedral Keningau. Ada attend wedding sia punya kajen bah.. adui na, 11 pasangan berkawin bah. Punya la lama tu misa dia..sampai sia tertidur2 suda,…suda la sia kogutan… lebihkurang jam 11.30, siap la tu misa..so kami trus berangkat pg Kg kikirann Pekan baru Apin2. Sampai saja sana, amkan trus!! Lapar begia… Lepas saja makan, adui, sia urang pertama dalam rombongan Tambunan yang p rasmi tu siopon..cis..cis..trus sia mabuk kijap ne… ne perkhawinan betul2 unik ow, banyak adapt resam..mula2 adat resam Dusun Tambunan, trus adapt resam Rungus..sia pun nda tau camana mau explain..but sia paling suka adapt resam Tambunan la.. ada minum2 di bamboo… Sia nda berapa mabuk juga la di sana, tapi sempat juga p nyanyi 2 buah lagu…Id Tanga Tuong and Bunyi Guitar..haha..saja2 mau kasi ramai suasana..jam 9.00 malam , balik la kami tambunan..Sbb kalau lama2 di sana..kompom la sia mabuk berabis..cis.. nanti muntah2..susah plak..


Monday, December 22, 2008

Sabah Super Model and Mank Hunk Search 2008

ni la dia barisan pemenang dia....hmmm...
ni numbur satu kunun...c Evonne Teh ka kalau sia nda silap
ni numbur dua
ni plak numbur 3..c Kimberly Joanne
ni pemenang Man Hunk..sia nda tau nama da..haha
Amber Chia Standing on the Stage..wui..tingginya dia tu..
cis..c norkatah sama c bossing..ui na..sia rasa sia pun model bh ne..red carpet lagi..kuang..kuang..
oppsss...model mana ne...mimang model ..ada gaya
naaa..ni lagi saturang..model mana suda ne..sia lupa suda..kanapa ko klaur dari red carper??haha
ni la dia contestant dia..hmm..semua pun layak menang sia rasa..but they have to choose yang terbaik..haha

last Saturday bh 20/12 2008...sia attend ne event..huhu...bulitahan juga la..

Gaya Street Christmas Celebration

opps..i forgot the date la....when is it arrr...lupa oredy
So nice ow..ada bunga api lagi..huhu..i was amazed kaka...
naaa..this cute boy said.."oh no, camera..noo...."haha...
naaa..pa suda kamu bikin ne...haha..bahaya ne...
hmmm..kuai, clarence and bossing

some of the koir2..hehehe
Main timbak2 sebelum balik
naaa sempat lagi posing..wakakaka


Sunday, December 14, 2008

Charity Concert - The Gift of Hope-Pass It On....Enjoy hehe...

ni la nama tu konsert..kepada yang nda sempat join ne konsert,...tapun la kio..Ikut tahun dapan kalau durang kasi anjur lagi...sori-sori nda inform kamu awal2..sia pun actually nda tau pasal ne konsert ne...baru juga hari tu sia tau..kawan bagi tau..hehe
ni la antara penyanyi and penari pada malam tu..time ne, mungkin durang nyanyi lagu " Oi Ama Om Apa" ( Ibu dan Ayah)...sedih juga sia dengan ne lagu..sedih..trus sia ingat mama n bapa sia..hehehe..








13 December 2008, semalam la kunun tu..huhu, sia pg sana Dewan KDCA, sia kana bagi tiket free untuk satu konsert amal anjuran Good Shepherd Community. Mula2 tu, sia nda mau pg bh, sia kana suruh untuk jadi usherrettes sana STAR Hotel bh, ada dinner Sabah Tourism, tapi bila sia pikir2 balik, takan mau kerja saja kan...so sia pura2 cakap yg sia nda dapat pg la..sia demam kunun..wakakaka... bila semua setel, sia call la 2 urang kawan sia... sia bilang kunun sia dapat datang tu konsert..hehehe..punya la gembira sia....sepa tida gembira kan....so lebih kurang jam 6.45 petang, kawan sia p ambil sia d rumah la...ngam2 hujan kuat lagi tu...tapi inda pa...oleh kerana sia bersemangat untuk menyaksikan konsert, hujan-hujan pun hentam saja la kan..hehe... sia ingat trus mau pg KDCA...kana bawa makan lagi di rumah c kawan...actually sia suda makan dari rumah bh..but memandangkan sia ne "Gayo Nakan" ( kuat makan) , pg juga la..hehehe...



Lepas makan dari rumah si kawan, trus kamiurang jalan p dewan...huhu, buli tahan juga la yang datang..macam ramai juga walaupun tempat duduk tidak penuh...kami punya tiket berharga RM30...sia ingat sia duduk di tempat VVIP lagi,..hehe...rupa2nya sia duduk di tempat duduk Galeri plak...but ok bh...siuk juga sana tu..



Konsert malam tu dimulakan oleh nyanyian koir...sia pun lupa suda,.. koir kumpulan apa tu...but yg paling siuk sia rasa tu lagu koir budak2 bah...kiut gia semua..kicil2..haha...Pas tu, yg paling sia suka time tu sister2 nyanyi la...lagu durang.."Biar ku menjadi lilin"..sia tersentuh juga lagu durang..huhu...sedih begia..



pas tu kan..ada persembahan extreme2 lagi ne..ada main api..haha..bikin takut tul..tapi durang profesional suda bh..durang cakap, dont try this at home..hehehe...persembahan durang la yg bikin sia nda mengantuk..huhu



Paling sia puji, c ATAMA and c Ateng kan...durang pun bagi charity...durang buat persembahan tanpa bayaran...macam ni labah yg kita mau kan...urang-urang cam durang labah yg kita mau cari kan...hehe...Persembahan durang la paling bertenaga..lebih-lebih c ATAMA, pandai dia tarik Crowds..semua pun nyanyi2 lagi kalau ada dia...

I love the concert ow...kalau ada lagi concert, sia mau pg juga ne..hehe..

kami balik lebih kurang jam 11.30 malam suda,...mula2 sia kana bawa p rumah c kawan, but, ala friends..sori la k...sia ada keja bisuk dia bh..lain kali la k. kalau la sia nda keja bisuk dia..kompom sia p rumah dia tu..lepak2..haha

bah..Merry Christmas and Happy New Year kio...

Saturday, December 13, 2008

Jalan-jalan hujung minggu- Power Boat Event Waterfront Kota Kinabalu

naaa...sempat juga sia begambar sama ne boat...ceh, durang minta kunun bayar RM10 satukali begambar. Ambil untung tul...nasip la sia ne jajal...begambar trus jalan..nda brani juga kejar sia..wakakaka..sorou po..hehe
ni la gambar tu power boat..salah satu la..banyak warna ne..ada putih, ada biru, ada hijau...huhu..ni display saja..jan salah sangka k, teda roda ne binatang, tapi untuk memudahkan pergerakannya, kana letak roda la...fuh..caya la...





Hari ne, awal pagi lagi, sia masuk opis suda. Walaupun hari ne sepatutnya sia bercuti tapi terpaksa juga masuk opis. Apa tida, masih banyak kerja bah. jadi terpaksa di opis sija la..pas saja masuk opis, komputer pula buat masalah..silaka...kin panas..jadi buat keja pun nda selesa..Ngam2 sana depan Waterfront tu, ada tu Power Boat punya event bah. Jadi sia ambil keputusan untuk pg tingu tu event la..nasip la dekat sija opis sia dengan tu tempat. kalau tida, matai la. Sampai saja sana, ramai urang ne...semua pun nda melepaskan diri untuk sama2 menyaksikan perlumbaan Power Boat. huhu, jarang2 kama diadakan ne. Nasibla sabah salah sebuah negeri yang bertuah bah. kalau inda....teda la peluang untuk menyaksikan sukan berprestij macam ne.

Berabis la sia sama kawan sia cari tempat duduk. semua full bah. so sia nampak la satu tempat yang ok..huhu, so p duduk la..BarSu. Sia ingat nda pandai datang tu waiter dia.. datang juga bh..terpaksala order minuman...So sia plan mau bli minuman paling murah..sia tingu kan, Cola saja la paling murah. Kamurang mau tau, RM7.50 satu galas. silaka tul. Terpaksa juga la minum. Asalkan dapat tingu tu Power Boat Belumba.. Sia memang puas hati la..mimang siuk.

pas jak dari tingu tu Power Boat, balik kijap sana opis, tejumpa plak bos sia di opis..kana bawa lagi p tingu Power Boat. nasip la sia ne kuat sikit...haha..ikut juga la...huhu..p tingu kijap jak, trus kami p sana warisan Square... P makan Ice cream...VedaBlu..huhu...sadap juga icecream sana tapi, punya la mahal...satu scoope, RM5.60..bagus kalau buli kanyang...nda pun sadap..haha..but ok juga la...


huhu, bisuk lagi ne...busy gila..haha...biar la sebusy2 mana...asalkan sia masih buli bernafas...hehe..kan....kan...



Bah kawan2..enjoy your day, enjoy your holiday and Enjoy Your Christmas k..hehe


God Bless..hehe