Sunday, December 14, 2008

Charity Concert - The Gift of Hope-Pass It On....Enjoy hehe...

ni la nama tu konsert..kepada yang nda sempat join ne konsert,...tapun la kio..Ikut tahun dapan kalau durang kasi anjur lagi...sori-sori nda inform kamu awal2..sia pun actually nda tau pasal ne konsert ne...baru juga hari tu sia tau..kawan bagi tau..hehe
ni la antara penyanyi and penari pada malam tu..time ne, mungkin durang nyanyi lagu " Oi Ama Om Apa" ( Ibu dan Ayah)...sedih juga sia dengan ne lagu..sedih..trus sia ingat mama n bapa sia..hehehe..








13 December 2008, semalam la kunun tu..huhu, sia pg sana Dewan KDCA, sia kana bagi tiket free untuk satu konsert amal anjuran Good Shepherd Community. Mula2 tu, sia nda mau pg bh, sia kana suruh untuk jadi usherrettes sana STAR Hotel bh, ada dinner Sabah Tourism, tapi bila sia pikir2 balik, takan mau kerja saja kan...so sia pura2 cakap yg sia nda dapat pg la..sia demam kunun..wakakaka... bila semua setel, sia call la 2 urang kawan sia... sia bilang kunun sia dapat datang tu konsert..hehehe..punya la gembira sia....sepa tida gembira kan....so lebih kurang jam 6.45 petang, kawan sia p ambil sia d rumah la...ngam2 hujan kuat lagi tu...tapi inda pa...oleh kerana sia bersemangat untuk menyaksikan konsert, hujan-hujan pun hentam saja la kan..hehe... sia ingat trus mau pg KDCA...kana bawa makan lagi di rumah c kawan...actually sia suda makan dari rumah bh..but memandangkan sia ne "Gayo Nakan" ( kuat makan) , pg juga la..hehehe...



Lepas makan dari rumah si kawan, trus kamiurang jalan p dewan...huhu, buli tahan juga la yang datang..macam ramai juga walaupun tempat duduk tidak penuh...kami punya tiket berharga RM30...sia ingat sia duduk di tempat VVIP lagi,..hehe...rupa2nya sia duduk di tempat duduk Galeri plak...but ok bh...siuk juga sana tu..



Konsert malam tu dimulakan oleh nyanyian koir...sia pun lupa suda,.. koir kumpulan apa tu...but yg paling siuk sia rasa tu lagu koir budak2 bah...kiut gia semua..kicil2..haha...Pas tu, yg paling sia suka time tu sister2 nyanyi la...lagu durang.."Biar ku menjadi lilin"..sia tersentuh juga lagu durang..huhu...sedih begia..



pas tu kan..ada persembahan extreme2 lagi ne..ada main api..haha..bikin takut tul..tapi durang profesional suda bh..durang cakap, dont try this at home..hehehe...persembahan durang la yg bikin sia nda mengantuk..huhu



Paling sia puji, c ATAMA and c Ateng kan...durang pun bagi charity...durang buat persembahan tanpa bayaran...macam ni labah yg kita mau kan...urang-urang cam durang labah yg kita mau cari kan...hehe...Persembahan durang la paling bertenaga..lebih-lebih c ATAMA, pandai dia tarik Crowds..semua pun nyanyi2 lagi kalau ada dia...

I love the concert ow...kalau ada lagi concert, sia mau pg juga ne..hehe..

kami balik lebih kurang jam 11.30 malam suda,...mula2 sia kana bawa p rumah c kawan, but, ala friends..sori la k...sia ada keja bisuk dia bh..lain kali la k. kalau la sia nda keja bisuk dia..kompom sia p rumah dia tu..lepak2..haha

bah..Merry Christmas and Happy New Year kio...

1 comment:

harolicious said...

hahahah..tangan sy!!! tenkiu krn menyiarkan tangan sy..hehehe.. anyway tu concert mmg best la..

http://harolicious.blogspot.com