Saturday, December 13, 2008

Jalan-jalan hujung minggu- Power Boat Event Waterfront Kota Kinabalu

naaa...sempat juga sia begambar sama ne boat...ceh, durang minta kunun bayar RM10 satukali begambar. Ambil untung tul...nasip la sia ne jajal...begambar trus jalan..nda brani juga kejar sia..wakakaka..sorou po..hehe
ni la gambar tu power boat..salah satu la..banyak warna ne..ada putih, ada biru, ada hijau...huhu..ni display saja..jan salah sangka k, teda roda ne binatang, tapi untuk memudahkan pergerakannya, kana letak roda la...fuh..caya la...





Hari ne, awal pagi lagi, sia masuk opis suda. Walaupun hari ne sepatutnya sia bercuti tapi terpaksa juga masuk opis. Apa tida, masih banyak kerja bah. jadi terpaksa di opis sija la..pas saja masuk opis, komputer pula buat masalah..silaka...kin panas..jadi buat keja pun nda selesa..Ngam2 sana depan Waterfront tu, ada tu Power Boat punya event bah. Jadi sia ambil keputusan untuk pg tingu tu event la..nasip la dekat sija opis sia dengan tu tempat. kalau tida, matai la. Sampai saja sana, ramai urang ne...semua pun nda melepaskan diri untuk sama2 menyaksikan perlumbaan Power Boat. huhu, jarang2 kama diadakan ne. Nasibla sabah salah sebuah negeri yang bertuah bah. kalau inda....teda la peluang untuk menyaksikan sukan berprestij macam ne.

Berabis la sia sama kawan sia cari tempat duduk. semua full bah. so sia nampak la satu tempat yang ok..huhu, so p duduk la..BarSu. Sia ingat nda pandai datang tu waiter dia.. datang juga bh..terpaksala order minuman...So sia plan mau bli minuman paling murah..sia tingu kan, Cola saja la paling murah. Kamurang mau tau, RM7.50 satu galas. silaka tul. Terpaksa juga la minum. Asalkan dapat tingu tu Power Boat Belumba.. Sia memang puas hati la..mimang siuk.

pas jak dari tingu tu Power Boat, balik kijap sana opis, tejumpa plak bos sia di opis..kana bawa lagi p tingu Power Boat. nasip la sia ne kuat sikit...haha..ikut juga la...huhu..p tingu kijap jak, trus kami p sana warisan Square... P makan Ice cream...VedaBlu..huhu...sadap juga icecream sana tapi, punya la mahal...satu scoope, RM5.60..bagus kalau buli kanyang...nda pun sadap..haha..but ok juga la...


huhu, bisuk lagi ne...busy gila..haha...biar la sebusy2 mana...asalkan sia masih buli bernafas...hehe..kan....kan...



Bah kawan2..enjoy your day, enjoy your holiday and Enjoy Your Christmas k..hehe


God Bless..hehe

3 comments:

harolicious said...

wah boss..cam itu ja baju ko dr duuulu..inda cuci ka tu..wakakak..

Zi said...

hehehe.. inda cuci baju dia tu ..

ko masih ingat sa kah.?

si zi ni ...

bosing said...

baju febret sia...wakakakakaka