Friday, January 2, 2009

New Year 2009- Visiting Tudan Strawberry and Herbs Garden

Sementara ada kesempatan pg Kg Tudan, kami berenap p lawat la tu Taman Strawberi.. hehe.. untuk pengetahuan kamu, Setiap pelawat dikenakan bayaran RM 3, oppsss..mahal ka..tapi kan..kalau suda bayar RM 3, korang bebas ambil buah Strawberi bah..haha..paling ngam mau p lawat adalah bulan May to September sebab menurut bos sana, time2 tu adalah musim Strawberi bh.. ( kami free masuk ow..special skit)
Sempat juga kami begambar ramai-ramai di depan.
na, nilah strawberi dia...
huhu, antara view2 menarik di Taman Strawberi

sini , banyak juga kana tanam bunga2 yang cantik, pas tu Dragon Fruit, Buah Kiwi ( belum berbuah lagi), and Bunga Kuaci or bunga matahari
Sepa bilang epal tida buli tumbuh cni..nampak tu, pokok epal tumbuh dengan subur...tapi sayang, belum masa untuk berbuah..kalau tida, gatal suda tangan sia mau p petik... yang kuning tu, terung bh tu..nda tau buli makan ka tida..
antara herba2 yang kana tanam la... Pokok Pepermint, Setawar, Misai Kucing, Daun sup, dan sebagainya..sia nda nampak pula Tongkat Ali and Kacip Fatimah..haha
Kesimpulannya kan, memang lawa la ne taman... walaupun kicil sija, tapi lawa di dalam..macam ko berada di kebun di eropah bah..hehehe..kalau dibesarkan dan dikormesialkan ni kebun..memang banyak untung la...

3 comments:

harolicious said...

wow..stroberi!! sedap tu kan?

bosing said...

memang sedap..haha...bayar rm 3, pas tu puas hati ambil buah dia.tapi kalau sia nda payah bayar..hehehehe

Kengkaru Kong said...

ooooddoiiii ...kecik juga dia punya strawberry tu gamanz?

nda cukup mai tu kalau sa yang makan.