Tuesday, February 10, 2009

Baru sikarang sia jawap Tag...


Naa..sia kana tag lagi..actually, sia lama suda kana tag bh ne..oleh kerana baru ni hari sia ada masa, maka baru ne hari sia jawap tag dia la..siou kio tompinai..dan urang yang menTAG sia ialah Brader Bambangan.....
i'm not going to pass this tag to anyone..sbb masa sia terhad bei..so nanti la sia pass..so sepa yang rajin menjawap, jawap la k..sepa yan g malas...hmmm..jan jawap k..."terpulang sama ko sija bah" urang bilang..hehe..so kalau sesiapa mau jawab tag ne, ni rules dia

1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda
2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda -

tentang c Brader Bambangan slama sia tau dia.......
1. actually mula2 sia kenal secara face to face time Retret Hidup Baru dalam Roh tahun lalu(tahun 2008 di kaingaran Tambunan bah)....hmmm...tapi mungkin lama suda kenal dari internet la...
2. Slalu juga berjumpa dulu-dulu (tahun lalu) ..tapi tahun ne, bulum terjumpa lagi..hmmm..masing-masing busy gia so teda masa tejumpa..sepa suruh ko d Labuan..wakakaka
3. C Brader ne, baik hati, hmm kalau becakap smooth sija..sangat friendly.. and sia anggap dia macam abang sia ..huhu...adik dia lagi la satu geng karas sama sia..
4. Dia ne kan, kalau ko ada sija masalah, ko cuba minta pandangan dari dia...kompom ko puas hati...pakar nasihat ne urang...and paling penting..siuk mau bercerita ..huhu
5. hmmm..bila lagi mau p makan baku teh and aramai tii ne..haha( men2 sija bah)
6. hmm..cuma satu sija la...sensitif skit...nda buli cakap kasar2...haha

3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya - ( 5 fakta & 5 hobi la )
1. Everyday masuk internet sija..apa tida..d opis internet free..d rumah pun sambung internet.. so slalu juga on9..kalau tida on9 pun bosan bah..teda gia mau buat kan..
2. i'm friendly to the person yang anggap sia kawan..
3. Dulu-dulu, fikiran sia sikit tertutup, but now, i'm very open, and tidak heran apa yang berlaku kepada dunia sikarang..memang itu la adat dunia urang bilang...
4. i'm Traveler..but slalu kalau sia travel, free la..sbb atas tanggungan opis sia..haha..so i'll try to update2 tempat2 yang sia lawat dari masa ke semasa la...( hmm..kalau Sabah..mungkin suda keliling la)..satu lagi..sia memang suka jalan saturang2...hmm..siuk tidak menyusahkan and disusahkan...
5. Sia suka makan Tuhau, and ngok-ngok and bosou.....huhu..sia suka minum kopi o ping, and carrot juice..tida lupa juga BEER jenama Tiger..yes..yes...
6. Bapa sia n mama sia urang dusun...hmm tapi kalau cakap dusun, tidak brapa terror la..kalau
yang basic2 tu sia tau...huhu..i keep on learning..
7. kalau pasal Church, dulu-dulu, sia aktif tu CSGUMS..sikarang masih aktif la...Sikarang sia cuba-cuba ikut tu KBHK group sana Sacred heart...pernah juga ikut2 koir..and few activities.. waduh, kadang2 nda dapat join sbb komitmen kerja..tau2 la keja sia ne...kin panas sket..huhu...
8. Kalau pasal kereta.. hmm...masih belum ada kereta...but mau ambil dalam masa terdekat la..apa tida..baru sija stat keja and baru sija graduate...so kewangan belum mantapsss..kasi mantap dlu la kewangan baru kita pusing kota ya..haha.
9. hmm..status sikarang, paling benar...teramatlah complicated yang menghampiri tahap single..hmm..napa la jadi cam ne..but kalau single lagi ok kan..tida susah itu pomusarahan..actually, susah bh tu mau bagi masa....pening....kuang-kuang...
10. actually cita2 sia belum tercapai, and i'm working on that..haha..apa la cita2 sia tu arrr..just wait and see la..suatu hari nanti..i love my enviroment and i love my body i love my family, i love my friend..i love my religion and i love ebribodi....yes...sampai sepuluh suda...cukup..cukup...

so sikarang sia mau tag c.........................jeng..jeng..tunggu dan lihat.

1 comment:

Bambangan @ Ony said...

alo broooo , epi belentain.... emm sensitive kah sia? nah matilah sia niiii, mungkin betul jugalahbsbb kekurangan diri kita, mana kita blh nampakkan.... niway thanks kio