Wednesday, February 18, 2009

kawan yang sangat baik.....


Semalam, time sia d rumah kan...tetiba pula sia rasa boring..trus sia pun dengan beraninya keluar rumah la, p seven eleven kijap... bli makanan ringan...minuman ringan(no alcohol) ..time sia d luar rumah suda..keadaan sunyi tul bah...gelap-gelap lagi..so sia pun ada juga rasa takut-takut sikit. tingu-sana-sini..menyeramkan juga la..tapi sia memberanikan diri la walaupun tida berani..time sia turun tangga, sia nampak urang di depan sia, baru la sia ada berani-berani sikit.

time sia lepas suda p membeli-beli, sia pun balik la dengan palstik2 yang banyak kurupuk and makanan-makanan yang sepatutnya. time balik tu..sia terjumpa dua urang mabuk..durang bekambai-kambai balik. oleh kerana dua-dua durang mabuk so durang pun berpimpin tangan antara satu sama lain..bercerita-cerita..hehe..oleh kerana sia d belakang durang time tu, sia dengar la sikit2 cerita durang..ni antara perbualan yang sia dengar:

Gaman A: " punsikou tagayo kio kio tambalut, iya no tambalut id au milo ku olingan"
(Tengkiu banyak2 kawan,kau la kawan yg susah sia lupakan)

Gaman B: " om ingkaa nogi doid diau.. sundung tu apatai ko nga, tikid tadau oku hilo lobong nu, au oku kotongkiad dika...."
(begitu juga dengan ko.walaupun ko suda mati, tiap2 hari, sia sana kuburan kau..sia nda mau berpisah sama ko)

Gaman A: " kada gia tirad dii..mihad oku maa..nga koilo ko tambalut..upus oku kopio piombulutan dati..."
(jan la macam tu...nanti sia nangis ne..sia sangat sayang persahabatan kita)

Gaman B: " yoku nga upus dika..sikapai..muli tokou...potodon iya hilo walai nu..magandad no sawo om tanak nu"
( sia pun sayang ko juga..cepat..kita balik la..sia hantar kau balik..isteri dan anak-anak tungu2 suda kau)

Gaman A: " ba..kanou no .."
(bah mari la)

Itu la antara perbualan yang sia dingar..sia terharu juga dingar tu perbualan durang. sia inda tau la kalau durang inda ingat lagi apa durang cakap bila durang sedar...tapi memang sia buli rasa, durang ne mimang kawan yang sangat baik...sia nda tau kalau sia mampu lakukan macam durang sebab memang susah bh mau buat begitu..sebab sia bulum pasti lagi sia mampu menjadi kawan yang baik sama urang lain....

so..hargaila kawan anda...huhuhu



2 comments:

adam k. said...

nice

Lala said...

My bestfriend...memang bagus...