Tuesday, February 24, 2009

KK City Tourism Treasure Hunt..The Hunt is On!!!!!

Yes..the Hunt is On!!!!! Lets Go..and find the treasure.......
Naaaa..my group bah ne...2 yellow and 2 white...buli kira cempion juga la kamiurang ne...
c Lumis, Wences, Daniel and Bosing

yaaa...cepat cop passport kami!!!!..jan ko buang masa....
hmmm..sini pun salah satu tempat harta karun kunun...mau kasi match-match rumah..hehe..rumah tambunan la..rumah penampang la..rumah lansaran murut la..macam2...
One of the answer!!!wat is dat..don't tell me...

haiya..barabis mau cari klue di sini..mana juga..pukitai..punya susahhhhh
hahaha..sampat lagi bercerita kami ne....
hey bos..kasi cop ples..mau cepat ne...
tampat perlepasan..wakakakaka..satu2 dilepaskan
wow..numbur yang smat la kami ne...69..hahaha..apa tu arrr..fung shui yang bagus sekali
na..seramai 130 penyertaan..jadi 130 group la kamiurang bersaing..hehe

Aduh, mimang penat and enjoy la..1st time sia join ne..sia sangat teruja dan teruji..sebab mencabar bah..tambah2 lagi team member sia ne yang buli tahan semua..caya la lu semua brader...biarpun kami nda menang, but kami kasi selesai semua task juga la..ow yes.. nda sangka pula macam ne dia punya cabaran kan..yang teda2...salah satu soalan yang bikin bingung adalah:

"Tanah yang mengelilingi Pulau Sipadan...Sesuai untuk tempat cabutan..wat is dat??"
Klue dia, terdapat di Api-Api centre..so brabis la kami pusing2 tu Api-Api Centre..selepas 2 kali pusing..baru la kami dapat jawapan dia... jawapan dia.." Pantai Klinik Dental dan Surgery.."
soalan seterusnya.." This place where the Brave people lost their Head..this place have a beer."
so sia cari2 la jawapan dia..sampai sia tanya tu restoren Polipin di Api2..wakakaka..tau2, jawapan dia.. Rave Pub and the Band is HeadHunter Band!..nasip butul..
wakakakaka..banyak lagi la soalan dia..lupa suda sia..

mimang siuk la..sini sia kasi ringkas perjalanan kami..
Start di Nexus-STB-(saya p 7eleven bli spritzer 600ml)-pg wisma merdeka( yang ada ikan jerung tu..mau minta cop bah)- Teminal 2-Jeselton hotel (Guminavo zou id tana soiba do tongus)- Likas bay..isi air dalam Botol- MariMari Cultural Village(ambil gambar sija..brabut trus p tandas)- KDCA-ZOO-1Borneo-Alam Mesra- Kedai Supermarket-Nexus..harap2 sia teda lupa la..hehe

Nda pa..tahun ini kami kalah, but sikarang sia tau suda, and next year..mesti menang punya..so goal untuk next year is, Bukan mau enjoy sija..tapi mau MENANG!!!!

he..he..he....

3 comments:

Kengkaru Kong said...

haha bagus ma ni aktviti..sa teror kama main ni. banyak kali menang ..lain kali jangan lupa import pemain macam saya boss. gerenti menang punya... hehe!

Bossing said...

haha..next year kita form group kio..sia 1st time ikut ne..so susah sangat ei..besala..1st time ikut kan. pikiran sia pun direct punya..kalau pusing2 soalan, bingung suda sia..

tapi memang enjoy la..hehe

Cornelius Koh said...

Bossing,

Kalu kamurang butul-butl mau manang ta'un dapan, misti ada training juga. Mungkin ada lagi treasure hunt nanti bulan tujuh. Kalau kamurang minat, sia buli kestau kalu jadi.

Sia sendiri pun mau bikin hunt juga, kira-kira dalam bulan lapan kah atau bulan sembilan. Itupun kalu jadi sia kestau kamurang ah?