Tuesday, February 10, 2009

Retret Hidup Baru Dalam Baru Dalam Roh 2009

Retret Hidup Baru Dalam Roh 2009- Laporan Bergambar




















Tempat: Pace Bene Purak Papar
Retret telah berjalan dengan lancar sekali, dan ternyata banyak anak-anak Tuhan yang amat tersentuh dengan retret kali ini. Disini disertakan beberapa sharing tentang Retret baru-baru ini dan ternyata ianya sungguh menarik sekali. :

Saudari Geraldine,

1. sa mo share pglaman yg x dpt dlupakan semasa balik ums dulu. sa harap ini x akan menakut2kan junior2 lain tuk join aktivti csg d masa akan dtg tp akan lebih percaya dlm nama Tuhan Yesus. Smile

bas kg e no.2 xcident d tanjung lipat on d way balik, langgar pokok d pmbahagi jalan & terbabas d lorong laju d jalan raya bertentangan (ums-kk). klu dr pglaman sa sndri yg 1st tym xcident, mmg rasa d hjung nyawa da tym tu yg kbtulan dduk plg blakang dkat pintu emergency. tp apa sa sgt suka share sni, skali pun panik, suma peserta trus sebut "JESUS, JESUS" (didahului ole alga) & bas berhenti smoothly. suma nyawa dslamatkan tmsuk driver yg drive laju ( kc risiko nyawa kmi ja). he. n syukur, tiada jg kreta yg dtg dari hadapan. smoga pglaman ni remind us that Jesus name is the most powerful... Smile Praise the Lord!

2. Kmu rindu Sr judith ka? ramai ni mo balik dgr cramah dia. trutama siput (stef). deblg klu sa 1 mnggu d pace bene dgr cramah sr judith pun x kisah. haha. means, byk yg kita dpt dr sna. praise the LOrd. klu dr sa sndri, mmg byk input sa dpt dr cramah n sesi2 yg kna bg kali ni, trutama psl ptingnya confession n perayaan ekaristi pd hari minggu. lg 1, sr blg ppuan plg matang kwin umur 28 above. hehe...renung2kan. Razz

3. bah, nnti sa smbung lg. apa kata peserta retret kali ini? sblum itu, syabas & tahiah kepada suma krna mjwab pggilan Tuhan. tahniah jg tuk ajk pnganjur trutama pngarah kita, Mr S! ops, jgn silap. Mr Sixtus ye...hehe... jgn kc pdam api Roh Kudus kmurang ah... slmat mlayani... Smile God always be with us. Amen.


Saudari Alice,

sy suka ni retret kali ni...berbeza dgn yg biasa kita join ...
sy suka...ada rehat berbimbing...trus lepas tu concentrate ni mo dgr ceramah yg syiok2....especially dr sister judith n angkol cinta kasih...sy syorkan...aktiviti csg yg seterusnya...bgs tu masa rehat kita di isi degn rehat berbimbing...lebih berfaedah drpd...tidur2 di tilam shantao tgu sesi2 mula...lgpun kalo di shantao kan mn dpt tido mlm kan kan...ari 6 yg kena buat tu rehat berbimbing, sy tidak dpt tido ni.pasal terlampau ramai yg berdengkur..hahaha....2nd day bru sy tertido...sgt syiok!!!
sy happy di RHBDR kali ni...
kalo dulu sy ckp ma ec-classmate sy yg tau problem sy...
"maybe,it take times to heal my heart.maybe,a few years.."
tp...sy tidak sangka di RHBDR kali ni...sy tidak perlukan beberapa tahun utk heal hati sy...sy uda dpt mengampuni org yg menyakitkan hati sy...forgive n forget...skrg sy dpt communicate dgn org tu dgn tenang seja...xrasa benci sakit hati....or sbginya...THAnk You,JESus...

bapa abraham....byk anak..byk anak...bapa abraham..
sy minta satu...engkau juga 1....maaaaaaaaaaariii puji TUHan.... Very Happy

Walaupun sia nda sempat ikut tapi sia mo kongsi juga...lain kali la sia ikut..huhu


No comments: