Tuesday, May 5, 2009

Sabah Fest 2009 - Congrats to the Team!

Akhirnya, Sabah Fest ataupun Pesta Sabah 2009 berakhir.. Acara ini lah yang bikin sia separuh gila, separuh waras selama lebihkurang 4 bulan.. Sia nda sangka , Sabah Fest gini pula..hahaha.. ingatkan senang sija mau handle macam event2 yang lain.. rupa2nya.. susah la pula..bayangkanlah, sia terpaksa berurusan sama urang2 kampung dari pelbagai kaum etnik selama 4 bulan.. macamana sia mau sesuaikandiri dengan urang Kudat ( MR Vun Phau Amansai..kumpulan yang paling best) - urang Rungus, camana pula mau sesuaikan diri denganurang Sandakan, bangsa Suluk, camana lagi mau sesuaikan diri dengan urang Brunei, Papar, camana lagi mau sesuaikan dengan urang Lotud Tuaran, and camana lagi mau sesuaikan diri dengan urang Bajau Kota Belud.. lastly..camana lagi mau sesuaikan diri dengan kanak-kanak..., Macam2 perangai sia jumpa dalam Sabah Fest.. sampai kadang-kadang, sia bosan and naik angin.. hmm pelbagai karenah yang teda2 ne... wakakakka..

Sepanjang Perjalanan Sabah Fest 2009, ni beberapa penilaian saya la.. ( Walaupun kamiurang yang penganjur)

District Group:
Kudat- Kumpulan ne, adalah under SAMORA group Kudat.. ketua dia En Vun Phau Amansai.. kalau sia la, sia bagi durang 5 star.. paling bagus.. teda masalah.. ok saja semua.. malah sia jadi kawan baik lagi sama durang..... sia kana kasi jadi anak angkat lagi..ekekekeke.. kunun la.. banyak la keluarga angkat ne nanti.. tapi ne memang butul.. sia enjoy sama kumpulan Kudat.. rindu plak sia sama kamurang...

Papar-Hmm.. ni kumpulanlah yang paling banyak komen..wakakaka.. anyway, leader durang kawan bek sia bah.. so no wonder lah durang berani bagi banyak komen.. ini lah..itu lah... ishhhh.. sia pun nda tau.. so, sia dengan susah hati mendengar la sija.. selama 6 hari sama2 durang, selama 6 hari lah sia bingung..wakakaka .. sampai bil telefon sia naik berlipat kali ganda...tapi seriously, managment group ne bagus... 4 star la

Keningau- hmm. ni slowmotion sija group dia.. cuma yg penari2 perempuan sija sia kenal.. malas la mau p kenal2 yang lain.. susah mau komunikate kunun.. so oleh kerana lawa2 penari dia.. so apa lagi.. sia pun dengan senangnya berkawan ( ada tujuan lain tapi inda kesampaian)this group is 3.5 star

TuaranTantagas- huhuhu, ni sia nda brani kacau.. sekali silap cakap, nanti sia kana sambayang pula oleh itu Ritual durang.. but all the urang2 tua nice2 belaka..hehehe..anyway.. sia kurang berurusan sama durang, sebab ketua durang is c Judeth from Muzium.. so kurang sikit karajaaa...

Kumpulan JOMO Bajau Kota Belud.. ni group paling siuk.. hehehe..macam durang pigi Tamu..haha.. tapi ada satu tragedi yang melanda kawan sia la.. paham-pahamla kalau suda Busy kan.. budak ka, urang tua ka, terpaksa juga kana arah ne.. so ada urang tua ne nda suka kana arah.. kawan sia ne pun mau mati2 juga mau arah.. satukali dia kasi keluar parang.. ui naaa.. parang betul ow.. bekilat lagi.. ne kawan sia pun terpaksa minta maaf.. wakakakaka

Art Collection- Ni group, mimang keras kepala.. haha.. anyway durang ne.. ok juga la.. tanpa durang2 semua ne.. hmm.. teda la sabah fest...

Pertubuhan Budaya Kinabalu- Under c Cikgu neh.. nice juga urang2nya... ada saturang ne yang kuat sangat melatah.. balik2 sia kasi main2...wakakakka....

Sandakan - Kumpulan Etnik Suluk, Tarian durang yang mendapat pujian.. hehehe.. tapi, urang2 dia.. nda la brani aku kacau.. so.. diam2 sija la sia..haha

Group lain - ala, banyak lagi group.. tapi nda dapat sia sebut sini.. hahaha.. bagus2 belaka la...

Heartiest Congrats to all the team making thie event a sucess. I'm ready to the next Sabah Fest.. kalau la sia sempat.. haha..manatau tukar kerja lain kan.. hehe


No comments: