Wednesday, June 17, 2009

The Shortest Meeting...

Last week, Thursday , 11 June 2009, sia kana suruh la p meeting di Majlis Perbandaran Sandakan.. My flight is in the early-early morning on that day.. 7.05 am.flight balik jam 2.20pm... so sia bertolak dari rumah seawal jam 5.50 am. punya la banyak urang time tu d airport Air Asia.. ntah p mana semua durang tu..time mau boarding suda, punya la panjang barisan , sampai sia menipu ni.. p putung barisan..wakakaka.. macamlah tida biasa. so bila fligh berlepas suda..aduh, lain juga naik flight ne..macam mau muntah2...tapi sia tahan sija.. bila sampai di Terminal Sandakan, sia trus ambil teksi pigi Majlis Perbandaran Sandakan.

Sampai saja sana, the meeting suppose tostart at 8.30 am, tapi banyak yg lambat masuk.. biasalah kalau Malaysian time.. so meeting pun start la dekat2 jam 9 am. So sia dengan kosontret skali dalam miting. tapi sms tetap bergerak..biasalah kalau boring kan.. lagipun part sia sikit sija... so time2 durang meeting, sia on hp sia, trus masuk internet..main facebook bah..hehehe.. tengah siuk main facebook, tiba2 " Terima kasih kerana datang meeting pada kali ini.. jangan dlu kamu pulang, kita p menikmati jamuan ringan dulu k" aik, sia tingu jam baru 9.45 am. ui naaa.. awalnya.. tekejut juga sia.. actually, gembira juga sia kalau awal habis, tapi masalahnya, sia dari KK.. so pas ni pa mau buat arr..hehehe..

so pas habis meeting, trus sia p d bandar la.. jalan2 lugai2.. sbb sia mana tau pasal Sandakan ni kan.. so pusing punya pusing, nda jumpa kadai makan.. cisss.. so time sia p bank Alliance, mau ambil duit, syukurlah sia terjumpa kawan lama sia.. so dia la jadi pemandu pelancong..ekekeke..so sia ikut la dia p bikin urusan dia dlu.. trus kami p makan di kadai Cina.. pa yang sia tekejut, ada pelayan di kadai cina yang pakai tudung ni.. p tanya.. " mau apa boss.. sup ayam ada, sup tulang ada, sup babi ada..." mula2 mau juga sia da... tapi bila dia cakap Sup Babi, trus sia nda jadi ambil, sbb bertudung gia pelayan dia.

Memandangkan jam masih awal lagi, so kawan sia pun bawa la jalan2 pusing Sandakan.. huhu.. baru sia perasaan, Sandakan ni, bandar dia tidak teratur. banyak bandar ni..haha.. tapi lawa la Sandakan.. kebersihan dia terjaga.. Mula2 kami plan mau p Rainforest Discovery Centre & Sepilok, tapi jauh bei.. so yang palin dakat di Sandakan Crocodile Farm. Lawa pula sana tu kan... so pusing2 la sia sana.. Sia rekomen kawan-kawan pun pigi sana juga.. ada buaya banyakk.. banyak juga haiwan2 lain.. macam ikan air tawar, monyet, musang, burung unta, kura-kura, landak, ular dan sebagainya.. banyak owwww... sempat juga sia tingu tu Crocodile Dance.

Pas dari sana, tingu jam mau pukul 12.00 suda.. sia punya flight balik jam 2.20 pm. so kami p airport la.. sampai airport, ntah, pa mau buat.. sia terpaksa la sia pusing2 macam urang gila...teda juga urang tau.. Walaupun sia nda brapa haus, sia pigi juga sana Restoren dia, minum Kopi O Ping.. punya lah mahallll!! RM 4.50.. adui naaa... walaupun nda sadap, minum sija la...

Tiba la masa yg ditunggu2.. flight sia pun sampai giliran suda.. so berbaris la p check in... huhuhu.. jam 3.15 pm gitu, sampai la sia d KK..punya la siuk...Home Sweet Home..hehehe..


1 comment:

Mummy Zuan said...

bestnya ko punya meeting..mesti x sampat dgr kan apa durg cakap...sbb siok men pesbuk..hehehe...