Sunday, November 21, 2010

World Walking Day

21 November 2010- Awal-awal pagi, saya tlah menyertai World Walking Day yang telah diadakan di Kompleks Sukan Penampang . Saya telah datang bersama dengan My Best Buddy iaitu Mr Oscar Dousin seawal jam 7.00 pagi. Sesudah sampai, jumpa pula my friend iaitu Mr Janiri ( Local Artis cum Sabah Media). So sempat ambil gambar together-gether la.

Sampai sahaja di sana, sambutan agak memberangsangkan juga la, lalu teringat lah kawan baik sia c En Bobby, then sia call, tapi malangnya tak dijawap pula. Maybe masih tidur la tu kan. it is okay la, semangat tetap tertanam untuk aktiviti-aktiviti sihat macam ni.

Tunggu punya tunggu, macam lambat pula acara dimulakan, alasannya, YB yang dijemput untuk buat Flag Off lambat datang. Acara yang sepatutnya dimulakan pada jam 7.30 Pagi terpaksa delay 1 jam. So acara dimulakan pada jam 8.30 pagi. pada perkiraan saya, seramai 1500 peserta yang telah mengambil bahagian.
Ni merupakan sebahagian daripada peserta yang ,mengambil bahagian dengan semangat tinggi untuk berjalan ( berlari tidak dibenarkan). Pada mulanya, ingatkan jauh la jarak perjalanan untuk acara ini. Rupa-rupanya, berjalan dari Kompleks Penampang, sampai Perpustakaan di Penampang dan patah balik ke Kompleks. Berpeluh juga la.
My friend iaitu Mr Oscar Dousin sempat ambil gambar dengan para peserta yang hadir. secara kebetulannya, ada seorang budak ( 2 dari kiri) yang sangat friendly datang ke tempat saya dan membawa senaman awal pagi. Kalau tak dilayan, nanti buat masalah pula, so layan sahaja lah.
Antara golongan kanak-kanak yang sama-sama menyokong acara tersebut.
Sebelum berlari bersama-sama dengan peserta lain, sempat juga ambil gambar.

No comments: